Som den tilbagevendende årlige begivenhed skal der afholdes elektronisk valg til DSAM’s regionsbestyrelser og repræsentantskab. Selskabet har brug for engagerende almenmedicinere, så vi håber, at du vil overveje at stille op; du skal være meget velkommen!

Man bliver valgt til DSAM’s regionsbestyrelse i sin arbejdsregion, og de fem regionsbestyrelser danner så tilsammen DSAM’s repræsentantskab. Er man således medlem af regionsbestyrelsen, er man også medlem af repræsentantskabet, og er man suppleant i regionsbestyrelsen, ja, så er man det også i repræsentantskabet.

Medlemmer af repræsentantskabet forventes at deltage i 1-2 repræsentantskabsmøder om året samt i den debat, der foregår på DSAM’s intranet. Det er derimod meget forskelligt, hvor mange møder og anden aktivitet der holdes i regionsbestyrelserne, så her må du forhøre dig hos den nuværende regionsbestyrelse.

Der er behov for flere kræfter i alle regioner, men antallet af ledige medlems- hhv. suppleantposter varierer, så det skal du finde på undersiden for din region. 

Sådan stiller du op

Når du har besluttet dig for at stille op, skal du indsende et skriftligt valgoplæg og et foto af dig selv til valg@dsam.dk. Du kan senest indsende valgoplæg den 5. september kl. 12. Valgoplægget lægges løbende på hjemmesiden, og alle kandidater præsenteres i regionale nyhedsbreve.

På valgmødet i din region får du mulighed for at præsentere dig selv. Derudover kan du med fordel bruge Facebook m.v. til at gøre reklame for dit kandidatur.

Valg til FYAM-udvalget og andre FYAM-poster

I modsætning til tidligere år vil valget til FYAM-posterne foregå samtidig med valget til DSAM’s regionsbestyrelser, så det er ikke en fejl, når de af vores medlemmer, der er uddannelseslæger, modtager to stemmesedler den 12. september. Hvilke poster der er ledige, og hvordan du stiller op, bliver du orienteret om i FYAM-nyhedsbreve samt i valgtemaet i Practicus, som udkommer medio august.

Læs mere i vores FAQ om valget.

Datoer for valgmøderne

Forud for det elektroniske valg holdes der valgmøde i alle regioner. Nærmere tid og sted oplyses på regionssiderne og i regionale nyhedsbreve, men datoerne kan du se her:

28. august i Region Sjælland
3. september i Region Nordjylland
4. september i Region Hovedstaden
4. september i Region Syddanmark
4. september i Region Midtjylland

Sådan sikrer du dig en stemme

Du skal senest have opdateret dine oplysninger den 5. september.

Selve valget foregår elektronisk i perioden 12.-19. september kl. 12. Valget varetages af FAS (Foreningen af Speciallæger), og valgmailen kommer derfor fra adressen valgsekretariatet@dadl.dk. Det bliver ikke muligt at eftersende en stemmeseddel, hvis du undervejs i valget finder ud af, at du ikke har fået nogen. Det er derfor meget vigtigt, at du sikrer, at dine oplysninger er rigtige. Det kan du tjekke på ”Mit medlemskab”. Du kan samme sted anmode om en kode, hvis du ikke kender dit password.

Det er især din mailadresse og dit medlemsforhold (ordinært medlem, FYAM, SAMS), du skal koncentrere dig om. Stemmesedlen sendes til den mailadresse, der står i vores medlemssystem. Det er ikke nødvendigvis den samme, som du modtager nyhedsbreve fra os på.