21. okt '15 kl. 14:19
Partners in Practice (PiP) er en selvstændig forening under DSAM med projekter i Rwanda, Nepal og Botswana
3. mar '14 kl. 16:38
30. apr '13 kl. 15:45
19. mar '13 kl. 15:16
Tilbage til blog oversigten
fredag 27. marts 2015 kl. 09:57
PiP har haft besøg fra University of Botswana
PiP har haft besøg fra University of Botswana


PiP
Partners in Practice – har i begyndelsen af marts måned haft besøg af Dr. Vincent Setlhare, som er leder af den præ- og postgraduate uddannelse i family medicine i Botswana. 

Som i flere andre afrikanske lande er der også i Botswana de senere år kommet mere og mere fokus på den primære sundhedstjeneste. Igennem et par år har der været uformelle drøftelser mellem PiP og University of Botswana (UB) om et samarbejde omkring uddannelsen i family medicine i Botswana. Den 4-årige speciallægeuddannelse Master of Medicine in Family Medicine er i gang i hovedstaden og universitetsbyen Gabarone og desuden på distriktsniveau i byerne Maun og Mahalapye.

I specialeuddannelsen er der blandt andet brug for støtte i uddannelsesprogrammet og lærerkræfter, og i januar dette år underskrev UB et Memorandum of Understanding, blandt andet med henblik på etablering af en mentorordning med læger fra PiP, som forventes udsendt i nogle måneder ad gangen for at virke som undervisere i family medicine for lægestuderende og uddannelseslæger.

Botswana

Vincent Setlhares besøg

PiPs arbejdsgruppe formulerede og beskrev en række opgaver og problemstillinger i forbindelse med samarbejdet og inviterede Vincent til Danmark til en drøftelse i forbindelse med PiPs møde den 4.3. På mødet redegjorde Vincent for sundhedsvæsenets 

organisation og funktion i Botswana og gav en status på uddannelsen i family medicine. Og der udspandt sig en god dialog omkring PiPs muligheder for at bistå og for at bo og arbejde i Botswana. Efter besøg i to forskellige lægepraksis med orientering om den danske primærsektors funktion, besøg hos hjemmepleje og indføring i det danske uddannelsesprogram for kommende almenmedicinere kunne Vincent konkludere: ”You have a lot to contribute!”

Konklusionen på Vincent Setlhares besøg: både UB og PiP vil arbejde hen imod udsendelse af den første danske speciallæge i almen medicin til efteråret 2015 mhp at bistå som mentor og underviser i UB’s præ- og postgraduate uddannelsesprogram i family medicine.

BotswanaHvad nu?

Der er en del forhold, der stadig stadig arbejdes på at afklare – blandt andet økonomi fordelt på PiP og UB, godkendelses- og ansættelsesforhold i relation til UB, boligforhold, transport, eventuel autorisation som læge i Botswana.

PiP har den første læge klar til udsendelse til september/oktober i 3-4 mdr. og de næste to læger i pipelinen.


Bliv en Familielæge i Udvikling – tegn et medlemskab af PiP

Har du lyst til at være en del af Partners in Practice – DSAM's internationale udviklingsprogram – kan du melde dig ind i foreningen her. Et medlemskab koster kun 500 kr. om året. Det er også muligt at støtte med et engangsbeløb. 

Botswana