21. okt '15 kl. 14:19
Partners in Practice (PiP) er en selvstændig forening under DSAM med projekter i Rwanda, Nepal og Botswana
3. mar '14 kl. 16:38
30. apr '13 kl. 15:45
19. mar '13 kl. 15:16
Tilbage til blog oversigten
mandag 18. februar 2013 kl. 11:05
PiP Nepal nyhedsbrev nr. 1, februar 2013


Årets første læge fra PiP Nepal er nu i Meghauli
Den 9. februar tog Ansgar O. Andersen og Kirsten Clausen af sted på et 3-ugersophold. De blev afhentet i lufthavnen i Kathmandu af Sirjana Basnet, Hari Bhandarys kone. Efter en dags sightseeing i Kathmandu og et par dage på børnehjemmet i Daldale, hvor Ansgar foretog helbredsundersøgelser på en del børn, er de nu i Meghauli i Chitwanregionen, hvor de skal deltage i arbejdet på klinikken og i afviklingen af forårets health camps. Kirsten er medfølgende ægtefælle.

Kommende udsendelser
På Lægedage og efter publikation af artiklerne i Practicus i december måned har der været en del henvendelser fra læger og andre interesserede. P.t. har vi 28 læger, 4 lægestuderende og 3 sygeplejersker på vores mailingliste. Til maj rejser 2 (muligvis 3 lægestuderende) til Nepal, og til oktober 2 læger til deltagelse i health camp. 2 uddannelseslæger har planer om nogle uger næste vinter, og 2-3 praktiserende læger sandsynligvis 2014.

Møde for interesserede
Nu er vi kommet i gang, og der er enighed i baggrundsgruppen om at invitere til et møde for alle PiP Nepal interesserede. Det bliver til efteråret, hvor vi har lidt mere erfaring med den fortsatte interesse samt afviklingen af udsendelser. Tid og sted fastlægges senere. Det har vist sig, at flere af henvendelserne er fra personer, som har været involveret i projekter i Nepal i forvejen, og det kan blive spændende at høre mere om.

Den aktuelle baggrundsgruppe
Består af Per Kallestrup (Partners in Practice, DSAM, praksis, Skødstrup), Anette Mønster (praksis, Silkeborg), Philipp Harbig (praksis, APU Århus) og Birger Aaen-Larsen (praksis, Sandø, Færøerne).

Hjemmesiden opdateres jævnligt
Se artiklerne fra Practicus i december, Dr. Klaus Harbigs rapport fra health camp i efteråret 2012 og om få dage også Clinic Nepal Annual report 011-012  http://www.dsam.dk/flx/udvalg_og_interessegrupper/partners_in_practice_pip/pip_nepal/links_omtaler/


Birger Aaen-Larsen
speciallæge i almen medicin, MPH