21. okt '15 kl. 14:19
Partners in Practice (PiP) er en selvstændig forening under DSAM med projekter i Rwanda, Nepal og Botswana
3. mar '14 kl. 16:38
30. apr '13 kl. 15:45
19. mar '13 kl. 15:16
Tilbage til blog oversigten
tirsdag 30. april 2013 kl. 15:38
PiP Nepal nyhedsbrev nr. 2, april 2013

Årets første læge fra PiP Nepal er nu hjemme igen
Den 9. februar tog Ansgar O. Andersen og Kirsten Clausen af sted på et 3-ugersophold. Opholdet oversteg langt deres forventninger, hvilket de skriver om i en rapport, som nu ligger på DSAM’s hjemmeside. Desuden kommer der en artikel i det næste Practicus.

Baggrundsgruppen for PiP Nepal holdt møde den 8. april
I relation til projektets udviklingsmuligheder er der behov for en mere systematisk vidensindsamling, hvilket må gøres sammen med de udsendte lægers afrapportering. Der er behov for at vurdere bæredygtighed, og via vores kontakter i Nepal undersøges mulighederne for samarbejde med andre NGO’er i området og med lægeskole omkring family medicine.

Kommende udsendelser
P.t. har vi 31 læger, 4 lægestuderende og 3 sygeplejersker på vores mailingliste. Til maj rejser 2 (muligvis 3) lægestuderende til Nepal, en uddannelseslæge 2 uger i juli, og til oktober 2 læger til deltagelse i health camp. 2 uddannelseslæger har planer om nogle uger næste vinter, og 2-3 praktiserende læger sandsynligvis 2014.

Møder for interesserede
Vi satser på et møde for alle nepalinteresserede læger til næste forår – vi har for lidt substans på nuværende tidspunkt. PiP søges eksponeret på DSAM’s årsmøde til efteråret.

Den aktuelle baggrundsgruppe må gerne suppleres
Gruppen holder sit næste møde til efteråret. Og må gerne suppleres med personer, der enten er meget interesserede, eller som har været i området i Nepal.

Kontakt til: Per Kallestrup (Partners in Practice, DSAM, praksis, Skødstrup), Anette Mønster (praksis, Silkeborg), Philipp Harbig (praksis, APU Århus) eller Birger Aaen-Larsen (praksis, Sandø, Færøerne).

Hjemmesiden opdateres jævnligt
Se http://www.dsam.dk/flx/udvalg_og_interessegrupper/partners_in_practice_pip/

Se også Jyske Landsbyers projekt: http://kantipur.dk/kantipur-health-camp-2012