Denne side handler om valget til DSAM's repræsentantskab. Valget foregår i stil med tidligere år elektronisk. 

Sideløbende med valg til  DSAM's repræsentantskab holdes der elektronisk valg til FYAM's poster i DSAM's udvalg. Her er det kun de af DSAM's medlemmer, der er uddannelseslæger, som kan stemme. Uddannelseslægerne får derfor to mails med link til valg. Hvilke FYAM-poster der er ledige, og hvordan du stiller op, kan du læse om på fyam.dk, når valget nærmer sig.

Valgperiode 9.-16. september

Valget foregår elektronisk. Stemmeberettigede medlemmer, der hører til i en region, hvor der skal være elektronisk afstemning, modtager en mail med stemmeseddel den 9. september kl. 6.00, og afstemningen er åben indtil 16. september kl. 12.00.

I de regioner, hvor der ikke er elektronisk afstemning, udsendes nyhedsbrev med orientering om sammensætningen af den nye regionsbestyrelse.

Ingen stemmeseddel?

Hvis du ikke modtager en stemmeseddel den 9. september, skal du først tjekke din spam- eller uønsket postmappe. Hvis den ikke er der og du heller ikke har modtaget nyhedsbrev om, at der ikke er valg i din region, bedes du kontakte valgsekretariat@dadl.dk. 

Valg og udpegninger

Alle valg og udpegninger i selskabet gælder for to år. Der gælder desuden en seks års samlet funktionstid i bestyrelsen og for formændene i DSAM’s stående udvalg (Forskningsudvalget, Kvalitetsudviklingsudvalget, Videreuddannelsesudvalget og Internationalt udvalg). Der gælder ingen funktionstid i FYAM-udvalget, regionsbestyrelserne og repræsentantskabet.

Valg til repræsentantskabet

Selskabet har brug for engagerende almenmedicinere, så vi håber, at du vil overveje at stille op. Du skal være meget velkommen!

Forud for det elektroniske valg holdes der valg- og debatmøde i alle regioner, typisk kombineret med en hyggelig middag. Tid og sted oplyses på regionssiderne og i regionale nyhedsbrevei takt med at møderne planlægges, men datoerne kan du se under tegningen til højre. 

Du kan sagtens stille op til regionsbestyrelsen, selvom du ikke har mulighed for at deltage i valgmødet. 

Du vil blive valgt til DSAM’s regionsbestyrelse i din arbejdsregion. De fem regionsbestyrelser danner så tilsammen DSAM’s repræsentantskab, der i alt består af 25 medlemmer. Du bliver derfor både medlem af regionsbestyrelsen og repræsentantskabet. 

Repræsentantskabet mødes i hyggelige rammer 1-2 gange om året samt i den debat, der foregår på DSAM’s intranet. Mødeform og antal møder i lokalt i regionsbestyrelserne varierer fra region til region, så det kan du selv være med til at påvirke. 

Der er behov for flere kræfter i alle regioner, men antallet af ledige medlems- hhv. suppleantposter varierer, så det skal du finde på undersiden for din region. Undersiderne vil være klar i løbet af 2. kvartal.

Sådan sikrer du dig en stemme

Du skal senest have opdateret dine oplysninger den 2. september.

Selve valget foregår elektronisk i perioden 9. september kl. 6.00 til 16. september kl. 12.00. Valget varetages af FAS (Foreningen af Speciallæger), og valgmailen kommer derfor fra adressen valgsekretariatet@dadl.dk. Det bliver ikke muligt at eftersende en stemmeseddel, hvis du undervejs i valget finder ud af, at du ikke har fået nogen. Det er derfor meget vigtigt, at du sikrer, at dine oplysninger er rigtige. Det kan du tjekke på ”Mit medlemskab”. Du kan samme sted anmode om en kode, hvis du ikke kender dit password.

Det er især din mailadresse og dit medlemsforhold (ordinært medlem, FYAM, SAMS), du skal koncentrere dig om. Stemmesedlen sendes til den mailadresse, der står i vores medlemssystem. Det er ikke nødvendigvis den samme, som du modtager nyhedsbreve fra os på.

Datoer for valgmøderne

24. august i Region Nordjylland
25. august i Region Sjælland
25. august i Region Syddanmark
27. august i Region Hovedstaden 
1. september i Region Midtjylland