Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Akutte luftvejsinfektioner i høring

Vejledningen ”Akutte luftvejsinfektioner og rationel antibiotikabehandling” har fire hovedafsnit om hhv. mellemørebetændelse, halsbetændelse, lungebetændelse og bihulebetændelse, og hertil er der udarbejdet fire flowcharts med udvalgt information.

Der har forud for den offentlige høring været en intern review-proces og en præhøringsrunde. Indkomne høringssvar bliver lagt på DSAM's hjemmeside under høringsmateriale.

Høringsfristen er den 6. februar 2024. Alle er naturligvis velkomne til at indsende et høringssvar.

Dit høringssvar skal sendes til Anette Sonne, DSAM, på dsam@dsam.dk.
 
Se vejledningen om luftvejsinfektioner

Stor medieinteresse for DSAM

2023 har været et travlt år for DSAM's bestyrelse og sekretariat. Der har været deltagelse i diverse debatter og konferencer samt en række mediehenvendelser fra ind- og udland. Knap 500 omtaler blev det til i 2023, og vi skal tilbage til de store corona-år 2020 og 2021 for at se flere omtaler. To af årsagerne til den store interesse for DSAM skal nok søges i slankemidlet Wegovy og Sundhedsstrukturkommissionens arbejde med at se på modeller for den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet.

Du kan se eksempel på den udenlandske medieomtale fra svensk TV4 her

Gå til "DSAM i pressen" for at se omtaler for december og hele 2023

Podcast om geriatri

Månedsskrift for almen praksis er udkommet med en ny podcast om geriatri, altså sygdomsbilledet hos den ældre skrøbelige patient.

Geriater Finn Rønholt Hansen er på besøg i studiet og fortæller med udgangspunkt i dagligdagen i almen praksis om bl.a. medicingennemgang, prioritering, kommunikation og behandlingsniveau. Udover Finn Rønholt deltager også praktiserende læge Rasmus Ejner Jakobsen. 
Christian Vøhtz er redaktør og vært. 

Første afsnit er netop udkommet og næste afsnit udkommer 15. januar.

Du finder Månedsskrifttets podcast her.
 
Læs også DSAM's vejledning "Den ældre skrøbelige patient"

Forskningsprojekter

Har du eller din praksis lyst til at deltage i forskningsprojekter, så husk du kan altid finde aktuelle projekter på VID's hjemmeside. Siden bliver løbende opdateret.

Du kan søge i listen, så du nemt finder netop de projekter, som er relevante for din praksis eller dine patienter. Du kan fx søge ud fra emne eller geografi.
 
Find aktuelle forskningsprojekter
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.