Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

DSAM medunderskriver af bæredygtighedserklæring

På det seneste møde i WONCA World var DSAM og en lang række andre videnskabelige selskaber for praktiserende læger i hele verden medunderskrivere af en bæredygtighedserklæring.
For at beskytte miljøet og holde den globale opvarmning på under 1½ grad anbefaler medunderskriverne, at verdens lande bl.a. udfaser produktionen af og støtten til fossile brændstoffer og i stedet begynder at investere i vedvarende energi.

Ofte står lægerne i front, når klimaændringerne rammer, og det er på den baggrund, at WONCA World har udarbejdet sin erklæring. Samtidig bakker WONCA op om en WHO-erklæring om, at man skal stoppe støtten til fossile brændstoffer.

Læs om WONCA og arbejdet med erklæringen

Nordisk kongres 2024

Der er nordisk kongres for almen medicin i Turku i juni 2024, og ønsker du at bidrage med et oplæg til et symposium, så er der deadline for at indsende dit forslag den 30. november. Der er frist for at indsende abstracts den 15. januar 2024.

Fra den 15. december kan du tilmelde dig kongressen til en særlig "early-bird" pris.
Læs mere på kongressens hjemmeside

Mahlerprisen 2023 går til Thomas Gorlén

Det er vist ikke gået manges næse forbi, at praktiserende læge Thomas Gorlén i forbindelse med novembers Lægedage i Bella Centret løb med den prestigefyldte Mahlerpris for sin unikke indsats for sine patienter og ikke mindst for sin store indsats for palliation i almen praksis. Prisen blev overrakt af DSAM's formand, Bolette Friderichsen.

I forbindelse med sin takketale sagde Thomas Gorlén blandt andet om palliation:
"Tillid og tryghed er nøglen til at give patient og pårørende et godt forløb og et godt liv i den sidste tid. Pårørende er en helt central aktør og samarbejdspartner i det palliative forløb. De pårørende står dér med følelser, tanker og ikke mindst eksistentielle behov, efterhånden som de ser deres kære forsvinde fra dem både fysisk og psykisk. Den største tryghed opnås, når patient og pårørende oplever at møde mennesker med empati og interesse." 

Kender du palliations-appen?
Udover selv at arbejde med palliation i almen praksis, har Thomas bl.a. også været med til at udarbejde en palliations-app i regi af DSAM. Den blev udgivet i 2016 og har i dag mere end 34.000 downloads (1.000 af dem i Norge).

Hvis du vil dowloade palliationsappen, skal du søge efter ”Palliation i praksis” i Apple App Store eller Google Play.

DSAM og Thomas Gorlén med flere arbejder for tiden på en revidering af vejledningen på palliationsområdet. Du kan se den aktuelle vejledning nedenfor.
 
DSAM's palliationsvejledning
Copyright © 2023 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.