Tilbage til oversigt
Nyhedsbrev

Midtjylland

Sommermøde om ADHD den 30. maj 2024

- nu med 3 oplægsholdere og ekstra pladser til middagen

DSAM Midt inviterer til sommermøde med nu 3  inspirerende oplægsholdere, som fra hver sin position har stor viden om og erfaring med ADHD: 

  • Mikka Nielsen, antropolog 
  • Maja Vain Gilbert, psykolog 
  • Simon Hjerrild, psykiater.

Vi har i år ønsket at se på mistrivslen blandt unge med udgangspunkt i den store stigning i ønsket om udredning for særligt ADHD. Vi vil forsøge at hæve os op og se på, hvad der er på spil – for os, for patienterne og for samfundet.

Mikka Nielsen er antropolog og seniorforsker  i VIVE. Hun har i en årrække studeret diagnosen ADHD på et samfundsmæssigt plan og bl.a. interesseret sig for, hvorfor det kan være attraktivt at få en ADHD-diagnose, for diagnosens status, og hvad ulempen ved at få en diagnose kan være. Mikka har gennem årene talt med mange ADHD-patienter og deres familier om diagnosens betydning på godt og ondt.

Maja Vain Gilbert er ungdomspsykolog, stifter og leder af Psykologhuset Ung Terapi i København, podcastvært, forfatter og debattør. Hun møder mange unge i sin klinik, og ADHD-diagnosen er jævnligt i spil. Maja er bl.a. optaget af stigmatisering, og om vi kan udfordre klienternes behov for at få en diagnose – og i stedet tale om, hvilke ændringer der skal til i den unges liv for at leve bedre og mere frit. Hvordan kan vi tale om symptomer, uden at det behøver at medføre en diagnose og et forløb i sundhedsvæsenet?

Simon Hjerrild er psykiater, ph.d. og overlæge i ADHD-teamet, AUH, Skejby Sygehus, og beskæftiger sig i sin hverdag med udredning og behandling af ADHD.

Mød op til et par spændende timer, hvor vi veksler mellem oplæg og diskussion.
Selve mødet slutter cirka 19.15, hvorefter vi fortsætter snakken og hygger over en middag. Du vælger under tilmeldingen, om du vil deltage i kun mødet eller i både møde og middag.

Torsdag den 30. maj kl. 17.00
Kongensbro Kro, Gl. Kongevej 70, 8643 Silkeborg
Pris: 75 kr.
Vel mødt
Regionsbestyrelsen i DSAM Midt:
Marianne Lentz - Bodil Lyngholm - Helene Larsson - Marius Andersen - Maibrit Petri
Marie Zangenberg - Emil Heilmann Sørensen
 
Tilmeld dig sommermødet her senest 25. maj
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.