Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Camilla Aakjær Andersen modtager DSAM’s talentpris

Camilla Aakjær Andersen har modtaget Dansk Selskab for Almen Medicins (DSAM) talentpris 2023. Camilla får prisen for sin utrættelige indsats for at indføre ultralyd i almen praksis. Med til prisen hører en check på 10.000 kr.

Camilla er af den overbevisning, at ultralyd hører hjemme i almen praksis, men at implementeringen skal hvile på et videnskabeligt grundlag. 

"Jeg er utrolig stolt og beæret over, at jeg har fået DSAM's talentpris. Min drivkraft er at skabe noget, andre kan bruge. Jeg har siden 2015 undervist og forsket i brugen af ultralyd, og mit mål har været, at man ud fra et solidt videnskabeligt grundlag kunne inddrage teknologien i almen praksis, så jeg er stolt over den kollegiale ros, der ligger i at få talentprisen. Det er dejligt, at ens kolleger ude i praksis kan bruge den forskning, man laver,” siger Camilla Aakjær Andersen.

Camilla arbejder til hverdag som lektor og seniorforsker på Forskningsenheden for Almen Praksis i Aalborg. Camilla er under uddannelse til speciallæge i almen medicin, men lige nu har hun orlov fra uddannelsen for at stå i spidsen for et nationalt overenskomstprojekt, hvor 250 praktiserende læger uddannes til at bruge ultralydsskanning i deres daglige arbejde. 

I en kommentar til at talentprisen går til Camilla Aakjær Andersen, siger DSAM's formand, Bolette Friderichsen:

"Camilla får prisen for sin store indsats for at implementere ultralyd i almen praksis på et videnskabeligt grundlag. Camilla nyder stor respekt for sit arbejde og sin forskning inden for ultralyd i ind- og udland, så det er med stor glæde, at jeg har overrakt hende prisen.”

Camilla fik prisen fredag i forbindelse med DSAM’s årsmøde.

Nordisk lægekongres 2024

Fra den 11. til 14. juni 2024 er der nordisk lægekongres i Turku i Finland.

Tilmeldingen åbner til december, men gem datoen. Du kan glæde dig til nogle spændende dage, hvor der både er faglige oplæg og mulighed for at netværke med kolleger fra de nordiske lande.

Blandt keynote-speakerne er Mogens Vestergaard, der også netop har deltaget på DSAM's årsmøde.

Har du lyst til at indsende et abstract til konferencen, så har du mulighed for det nu.
Læs mere om NCGP 2024
Se filmen om NCGP 2024
Copyright © 2023 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.


Vil du ændre hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig dette nyhedsbrev.