Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Vejledningen om atypiske brystsmerter bortfalder

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at vejledning om atypiske brystsmerter bortfalder fra den 7. maj 2024. Vejledningen har fremstået upræcis, og selv om den var fra 2010, var den ikke blevet revideret undervejs. Den almindelige tidshorisont for revision af vejledninger er typisk ikke mere end ti år.

DSAM har været i tæt kontakt med myndighederne de seneste par år med henblik på at få ophævet vejledningen, og det er derfor en tilfreds formand i DSAM, Bolette Friderichsen, der siger:

"Vejledningen har fremstået upræcis og forældet, og den var ikke længere det værktøj, som det var tiltænkt, så vi er glade for, at vejledningen nu bortfalder," siger Bolette.
 
Læs mere om den tidligere vejledning om atypiske brystsmerter

Dosispakket medicin – gense webinaret

Fik du ikke lejlighed til at deltage i webinaret om dosispakket medicin den 16. april, kan du stadig nå at se det, det ligger nemlig på hjemmesiden hos Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

DSAM var med til at arrangere webinaret sammen med PLO og Dansk Selskab for Patientsikkerhed (DSFP).

På webinaret kan du blive klogere på, hvordan du og dine kolleger og personale arbejder med dosispakket medicin i jeres klinik.

Udover webinaret kan du også læse mere om dosisdispensering her:


Se webinaret 👇
Gense webinaret her

Hvem skal have DSAM's Talentpris 2024?

I DSAM ønsker vi at hylde engagement og dygtighed, og vi uddeler derfor hvert år vores æresfulde "Talentpris" til en praktiserende læge eller uddannelseslæge, som har ydet en særligt bemærkelsesværdig og ekstraordinær indsats.
 
Det kan f.eks. være én, som arbejder målrettet for at løse en problemstilling, vi alle kan genkende, som sætter fokus på særlige faglige udfordringer, eller som utrætteligt arbejder for at skabe bedre vilkår og rammer for patienterne.
 
Med prisen følger 10.000 kr.
 
Send en mail inden 19. august til dsam@dsam.dk med navnet på din kandidat, og hvorfor vedkommende fortjener at vinde. Prisen overrækkes under festmiddagen ved DSAM's årsmøde den 4. oktober i Kolding.

På billedet kan man se vinderen af talentprisen 2023, Camilla Aakjær Andersen, sammen med DSAM's formand Bolette Friderichsen.

Læs mere om årsmødet og tilmeld dig herhttps://www.dsam.dk/kalender/deus-ex-machina

Temaet for årsmødet 2024 er kunstig intelligens, og derudover vil der være to runder parallelsessioner med en vifte af emner, der – udover mere AI – spænder fra bæredygtighed og aktiv dødshjælp til trivsel og skulderundersøgelser – for bare at nævne nogle få.
Læs mere om talentprisen og se tidligere års vindere
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.