Dansk Selskab for Almen Medicin logoDansk Selskab for Almen Medicin logo

DSAM's Talentpris

Årlig pris til en læge, som har ydet en særlig bemærkelsesværdig og ekstranordinær indsats

Almen praksis er spækket med talentfulde ildsjæle, der brænder for deres felt.

I DSAM ønsker vi at hylde engagement og dygtighed, og vi uddeler derfor hvert år en Talentpris til en praktiserende læge eller uddannelseslæge, som har ydet en særlig bemærkelsesværdig og ekstraordinær indsats.

Det kan f.eks. være én, som arbejder målrettet for at løse en problemstilling, vi alle kan genkende, som sætter fokus på særlige faglige udfordringer, eller som utrætteligt arbejder for at skabe bedre vilkår og rammer for patienterne. Med prisen følger 10.000 kr.

Talentprisen 2024

Deadline for at indsende navne på kandidater er mandag den 19 august. Talentprisen uddeles på årsmødet til oktober. Derfor, send en mail inden 19. august til dsam@dsam.dk med navnet på din kandidat, og hvorfor vedkommende fortjener at vinde. Prisen overrækkes under festmiddagen ved DSAM's årsmøde den 4. oktober.

Tidligere modtagere af Talentprisen

2023

Camilla Aakjær (Midtjylland) for hendes utrættelige arbejde med at indføre (POCUS) i almen praksis og hendes store indsats i at udvikle forskellige retningslinjer for brugen af ultralyd.

2022

Marianne Puge (Hovedstaden) for at være en uendelig ressource, der har markeret sig i både spørgsmål om sektorarbejde og personcentreret almen medicin.

2021

Helle Skelmose Ibsen (Syddanmark) for hendes evne til at udnytte sit talent samt hendes store vedholdenhed og passion for uddannelsesområdet.

2020

Kasper Lorenz Johansen (Hovedstaden) for hans utrættelige arbejde samt hans store rolle i DSAM's kampagne om kontinuitet i sundhedsvæsenet.

2019

Anne Mette Torp (Midtjylland) for sin aktivitet i DSAM og rolle som planlægger af prækongres til Nordisk Kongres 2019.

2018

Søren Andersen og Morten Jensen (Nordjylland) for deres ekstraordinære indsats i udkantsdanmark til glæde og gavn for patienterne og faget.

2017

Line Soot (Syddanmark) for at være spydspids for udviklingen af en sund debatkultur mellem praktiserende læger.

2016

Annette Engsig (Nordjylland) for hendes store arbejde med at udvikle og organisere almen medicinsk undervisning i region Nordjylland.

2015

Gunver Lillevang (Sjælland) for hendes ekstraordinære arbejde og store engagement i DSAM.