Skotsk oplægsholder fortæller om erfaringer med klyngesamarbejde på årsmødet

Glæd dig til en spændende og toprelevant oplægsholder til årsmødet! DSAM er stolte af at kunne præsentere skotske Dr. Gregor Smith, som har baggrund i almen praksis. I dag arbejder han som Deputy Chief Medical Officer for den skotske regering.

Primærsektoren i Skotland minder på mange måder om den danske model, dog med den forskel at de har nogle års erfaring med et landsdækkende netværk af praksisklynger. Klyngerne blev oprettet med det formål at opmuntre lægerne i almen praksis til at deltage i kvalitetsudviklingsaktiviteter sammen med deres kolleger og for at bidrage til udviklingen i det primære sundhedsvæsen i lokalområdet.

På årsmødet vil Gregor Smiths oplæg bl.a. handle om selve introduktionen af klyngesamarbejdet og om de erfaringer samt den læring, de har gjort sig i Skotland. Han vil bl.a. fortælle om, hvordan infrastrukturen i klyngerne er blevet udviklet, og om den faglige kulturelle kontekst for den såkaldte ’Realistic Medicine’. Ifølge Gregor Smith har det inspireret klinikere på tværs af sundhedssystemet og været en nødvendig kulturel kontekst, for at samarbejdet kunne blive succesfuldt.

Vi glæder os til at høre hans oplæg på årsmødet, som finder sted den 5. oktober i Kolding – ses vi?

Du kan stadig nå at tilmelde dig – det gør du her.

Hør Gregor Smiths hilsen til de danske praktiserende læger her

DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk