Dansk praktiserende læge bliver æresmedlem af Royal College of GPs

Vi bliver altid stolte, når en af vores kolleger modtager en pris eller anden form for anerkendelse. For nylig blev vi dog særligt stolte, da en af vores kolleger i faget, nemlig praktiserende læge Jan-Helge Larsen, modtog den store anerkendelse at blive æresmedlem i vores engelske søsterselskab Royal College of General Practitioners (RCGP).

Ved ceremonien blev specielt fremhævet Jan-Helges utrættelige indsats for at forbedre og udvikle konsultationsprocessen med fokus på læge-patient-relationens betydning. Jan-Helge har gennem årtier arbejdet som praktiserende læge, været lektor i almen medicin ved Københavns Universitet, udgivet artikler, udviklet metoder til at bruge og supervisere video af konsultationer og holdt kurser inden for dette emne. Særligt kendt er måske Kalymnos-kurserne, som flere end 3.500 læger har deltaget i. 

Et omdrejningspunkt i Jan-Helges arbejde er, at hvis man ikke finder ud af, hvorfor patienten egentlig kommer, kan man ikke hjælpe vedkommende godt nok. Han har over årene udviklet en model, der består af 5 kort, man kan "spille" med patienten. Kernen i Jan-Helges kortspil er, at man på kort tid får de relevante informationer, kan styre samtalen og samtidig undgå at arbejde unødigt meget. Noget, der er særligt vigtigt i en tid, hvor flere og flere opgaver skal fordeles i almen praksis på færre og færre hænder.

Derfor skal der fra selskabets side lyde et stort tillykke til Jan-Helge Larsen og i øvrigt en stor tak for indsatsen gennem de mange år, der er gået.

På billede ses Jan-Helge Larsen (t.v.) i fuld ornat til ceremonien, hvor overrækkelsen fandt sted. Han ses på billedet med Mayur Lakhani - præsidenten for RCGP.


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk