Traditionen tro vil der på repræsentantskabsmødet næste lørdag den 5. oktober bliver afgivet en beretning fra DSAM's formand Anders Beich.

Her giver formanden sit bud på, hvor faget er på vej hen, ligesom der er en status over mange af de aktiviter, der har fundet sted i året, der er gået.

Beretningen er allerede nu tilgængelig på DSAM's hjemmeside.

"Selvfølgelig er den medicinske generalist, som den almenmedicinske speciallæge rummer, efterspurgt mange andre steder i det hyperspecialiserede sundhedsvæsen, hvor de fleste andre speciallæger ved mere end nogensinde om lige deres eget område. Man kan blive ansat mange steder, hvor vores brede medicinske uddannelse værdsættes – psykiatrien, regionsklinikker, medicinsk akutmodtagelse, ambulatorier… listen er lang.

Men det er i almen praksis, at den almenmedicinske specialist kommer til sin ret.
Jeg har set forslag om, at vi dropper begrebet almen medicin og kalder os specialister i primærsektor medicin. Det er for mig at amputere et friskt ben af en rask krop.

Almen praksis er den setting, som vores uddannelse og faglighed er skræddersyet til, og det er her vores faglighed gør en kæmpe forskel."

Læs hele beretningen her

DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk