DSAM´s talentpris går til nyuddannet speciallæge i almen medicin

Kasper Lorenz Johansen, der netop har nedsat sig som praktiserende læge på Frederiksberg, er modtager af DSAM’s talentpris 2020. Kasper Lorenz Johansen er 45 år gammel og blev speciallæge i august 2019.

Han får den ærefulde pris for sit utrættelige arbejde som yngre almen mediciner i FYAM og senere for sin indsats i DSAM, hvor han bl.a. var idemanden og en af drivkræfterne bag en national DSAM-kampagne, som handler om kontinuitet i sundhedsvæsenet.

Kampagne om kontinuitet
Ifølge Kasper var der brug for en kampagne for de praktiserende læger, som kunne sætte fokus på relationen mellem læge og patient.

”I Danmark har vi som læger ikke en tradition for at reklamere for os selv, eller gøre opmærksom på, hvad vi er gode til. Det er vigtigt, at vi viser befolkningen og også politikere og meningsdannere, hvem vi er, og hvad vi står for,” siger han.

Overrækkelsen af talentprisen fandt sted på Comwell Hotel i Kolding foran repræsentantskabet, og her sagde formand Anders Beich bl.a:
"Kasper får prisen, fordi han igennem flere år har beriget selskabet med sine talenter og sit store engagement. Han er dedikeret, fuld af gode ideer og kreative løsninger og tilføjer man arbejdsom, så er det beskrivelsen af en praktiserende læge."

Du kan en film om prisvinderen her.

Fakta om prisvinderen
I tiden som FYAM-medlem hjalp Kasper bl.a. med promoveringen af praksismatch i efteråret 2015, og var manden bag sidste års FYAM´s kampagne ”Er patientens problem løst?” En kampagne, som handlede om sektorovergange i sundhedsvæsenet. Kasper har siddet i internationalt udvalg i FYAM, og har repræsenteret FYAM i PLO’s bestyrelse og i PLO Efteruddannelse. Han er er desuden med i DSAM´s repræsentantskab.

Om talentprisen
Talentprisen gives til en person eller en praktiserende læge, der ved en ekstraordinær indsats har medvirket til at profilere selskabet og/eller standen og/eller har ydet noget ud over det sædvanlige til gavn for patienterne og faget almen medicin. Med prisen følger 10.000 kr.


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk