Passioneret læge indenfor uddannelse får DSAM’s talentpris

DSAM’s talentpris går i år til praktiserende læge Helle Skelmose Ibsen, som er praktiserende læge i Haderslev. Hun får bl.a. prisen for sin evne til at udnytte sit talent og sin store vedholdenhed. 

Det er især uddannelsesområdet, der siden hendes tid som yngre læge har været hendes store passion, og hun f.eks. har fundet kreative måder at formidle svært stof til den næste generation af læger. Hun modtog prisen på DSAM's årsmøde den 1. oktober og fik fine ord med på vejen af Anders Beich på hans sidste aften som formand for DSAM. 

”Jeg er ret overbevist om, at der er rigtig mange af os, som kender Helle Ibsen af navn, nærmest som et begreb indenfor uddannelsen i vores fag. Ligesom der er noget, som hedder Batesons læringsteori og Blooms taksonomi, så har vi Helle Ibsen. Hun tænker i kreativ formidling og er meget vellidt at både patienter og kolleger for sit engagerede væsen. Helle er et stort aktiv for DSAM og for sit fag, og jeg ønsker hende et stort tillykke med prisen. Det er mega velfortjent, og der var ingen diskussion,” sagde Anders Beich, tidligere formand for DSAM.

Helle Skelmose Ibsen er stolt over at modtage DSAM’s talentpris.

”Jeg er revnefærdig af stolthed over at være blevet peget på til DSAM’s talentpris. Jeg udså mig først min mand til at blive indviet i nyheden, og hans kommentar var:  “Talenter gror langsomt her i Jylland,” og så åbnede han en flaske bobler, fortæller hun.

Pengene skal bruges til at beskæftige sig med praktiserende lægers efteruddannelse.

”Jeg vil så gerne blive klogere på det felt, men det har vist sig meget sværere at skaffe penge, end jeg troede. Jeg vil oprette en konto, hvor talentprisen kan blive det første beløb til at gå videre med den plan. Må man bruge pengene til det?” spørger hun.

Talentprisen gives til en person eller en praktiserende læge, der ved en ekstraordinær indsats har medvirket til at profilere selskabet og/eller standen og/eller har ydet noget ud over det sædvanlige til gavn for patienterne og faget almen medicin. Med prisen følger 10.000 kr.

Læs om Helle Skelmose Ibsen i næste nummer af Practicus.


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk