Vejledning til almen praksis om borgere udsat for PFAS

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med bl.a. DSAM udarbejdet en vejledning til almen praktiserende læger om borgere udsat for PFAS. Ligeledes er der udarbejdet et informationsark målrettet borgere, der har været udsat for store mængder af PFAS. 

I finder materialet her.

Behovsanalyse blandt alment praktiserende læger

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) og Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket i gang med at gennemføre en behovsanalyse blandt alment praktiserende læger. Det sker for at undersøge lægernes kendskab og behov for information på lægemiddelområdet.

Undersøgelsen gennemføres også for at sikre, at Sundhedsstyrelsen bliver skarpere til at kommunikere om lægemiddelanbefalinger på en måde, der er relevant og meningsgivende for praktiserende læger.

Du kan læse mere og finde link til selve undersøgelsen på: www.sst.dk/irfbehov.

Deadline for besvarelse af spørgeskemaet er sat til 14. februar. 

Det er selvfølgelig helt frivilligt, om man ønsker at deltage i undersøgelsen.


Bliv vært for en udenlandsk kollega

Almen praksis i Danmark har et godt ry ude i verden, og mange yngre kollegaer fra Europa ønsker at komme hertil og opleve det på egen hånd.

I FYAM’s Hippokrates exchange program under Vasco de Gama Movement mangler vi danske praksisser, som vil åbne døren og byde dem indenfor i en til to lærerige uger, hvor de får mulighed for at opleve livet i almen praksis helt tæt på.

Der er typisk tale om hoveduddannelseslæger, som tager på udenlandsophold i forbindelse med deres uddannelse. Lægerne skal se og observere under opholdet, men ikke indgå i behandling af patienter.

Er du en del af en klinik med internationalt udsyn? Så skriv direkte til Hippokrates på: hippokrates.denmark@gmail.com

Du kan læse meget mere om programmet her


Meld dig til Nordisk Kongres 2022

Dette års Nordisk Kongres afholdes i Stavanger i Norges smukke og inspirerende omgivelser. Kongressen har temaet ”On the Edge” og er en unik mulighed for interessante diskussioner og udveksling af idéer. Den 604 meter stejle klippe, ”Preikestolen”, giver en panoramisk udsigt, man nødig vil gå glip af, og det er på mange måder et magisk sted at samles.

Få en forsmag på de eventyrlige omgivelser her.

Der lægges op til nogle særdeles spændende dage, der handler om nutidens og fremtidens almen praksis, og hvordan vi udvikler os uden at miste vigtige grundbyggesten undervejs.

Det bliver en fantastisk kongres med spændende oplæg præsenteret af dine nordiske kolleger.

Læs mere om de forskellige keynotes og udforsk kongressens hjemmeside her.


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk