Niels Saxtrup er ny næstformand i DSAM

En enig bestyrelse har valgt praktiserende læge Niels Saxtrup til næstformand i DSAM. Et arbejde, han ser frem til.

”Jeg glæder mig til arbejdet som næstformand i DSAM og vil gerne bidrage til, at de praktiserende læger kan stå stærkere både som fagligt forpligtende fællesskab i en menneskeprofession, men også hvor vi videreudvikler og bliver skarpere på en personcentreret og bæredygtig metode til at udvikle almen praksis."

En af hans store hjertesager er professionsetikken, det meningsfulde lægearbejde, og hvad rollen som praktiserende læge indebærer. 

Niels Saxtrup er praktiserende læge i Græsted Lægehus, en landpraksis 55 km fra København, hvor han sidder i et kompagniskab.


Sæt kryds i kalenderen: DSAM holder årsmøde 30. september 2022

”Praktiserende læge i Danmark - status og drømme” er temaet på DSAM's årsmøde 2022. Her stiller vi en række spørgsmål til samfundet, myndighederne og hinanden om vores virke: Hvordan skal fremtidens praktiserende læge se ud − set i lyset af omverdenens og egne forventninger?

Vi skal på et par sessioner debattere delemner fra udkast til professionsetikken, som er udsendt med Practicus nr. 259.

Udbyttet herfra tager vi med som input til formuleringen af en fælles professionsetik for praktiserende læger i Danmark. Andre sessioner byder på emner som lægedækning, drømmepraksissen, supervision, ultralyd, patientklager, vejledninger, forskningstræning og meget, meget mere!

Uanset hvor du er i det almenmedicinske miljø, håber vi, at du har lyst til at deltage, blive inspireret og yde dit bidrag til vores fælles fremtid.

Tilmeldingen til årsmødet åbner 1. maj. Vi glæder os meget til at se jer i Kolding!

Læs mere om årsmødet 2022 her

Early bird til Nordisk Kongres i Stavanger udløber 1. april 2022

Er du til majestætiske fjelde, naturblå fjorde og masser af himmel?

Sådan sætter vi scenen for Nordisk Kongres 2022, som bliver afholdt i Stavanger i Norge. Men du skal ikke vente for længe, for den 1. april kan du ikke længere få rabat på kongressen.

Kongressens tema ”On the Edge” lægger op til nogle spændende dage, der handler om nutidens og fremtidens almen praksis, og hvordan vi udvikler os uden at miste vigtige grundbyggesten undervejs.

Det bliver en fantastisk kongres med spændende oplæg præsenteret af dine nordiske kolleger.

Læs om de forskellige keynote speakers og udforsk kongressens hjemmeside

DSAM i pressen - historier udvalgt til dig

DSAM optræder ofte i medierne. Her er et par artikler, som vi gerne vil anbefale:

Læs f.eks. nyheden om et regeringsforslag, som har ligget i DSAM’s skrivebordsskuffe i 10 år. Det var et forslag, som danske regioner forkastede for en dekade siden. Forslaget har fundet vej til regeringens nyeste sundhedsudspil. Det skal løse lægedækningsudfordringer. Men oprindeligt var det tiltænkt en helt anden dagsorden. Læs nyheden her

Du kan også læse formand Bolette Friderichsen interview i Medicinske Tidsskrifter, hvor hun bl.a. udtaler, at ”arbejdsglæden er vores vigtigste, faglige kapital” i almen praksis.

Sulten på flere nyheder?

Så kan du læse mere fra DSAM’s verden på DSAM i pressen på hjemmesiden.

Besøg i Lægevagten

Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) i Aarhus har de sidste år haft et attraktivt arrangement kaldet ”Besøg i Lægevagten”, hvor medicinstuderende med interessere for almen medicin har kunnet følge med en læge i lægevagten.

Dette er en unik mulighed, som SAMS ønsker at kunne tilbyde endnu flere studerende.

SAMS søger derfor læger i Midtjylland, som kunne tænke sig at have en studerende med i vagten som observatør. Besøgsvagterne er umiddelbart de meste oplagte for de studerende at være med på, men andre vagter er også mere end velkomne!

Hvis det har interesse, så kontakt: sams.laegevagten@gmail.com


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk