Professionsetik: Hvilket fundament står du på i dit lægefaglige virke?

DSAM har skrevet et udkast til en professionsetik, som skal fungere som et fagligt pejlemærke med patienten i centrum. Den er en vigtig rygstøtte for de praktiserende læger, som sætter ord på, hvem vi er, hvad vi gør, og hvor vi skal hen. Den skal sikre, at vi altid har blik for mennesket, der sidder foran os i konsultationen, og ikke kun det, som vi måler og vejer.

MEN vi vil gerne høre DIN mening. Har du kommentarer til det oplæg, som vi har skrevet?

I en tid med stigende pres fra regioner og myndigheder om dokumentation og effektivitet er det blevet endnu mere vigtigt for lægen at have sit etiske kompas med på arbejdet.

Det og meget mere kan du læse om i professionsetikken på vores hjemmeside eller i den trykte udgave, som du modtog sammen med Practicus nr. 259.

I DSAM er det nemt at få indflydelse, og vi vil utroligt gerne have vores medlemmers input. Hvis du sender dine kommentarer til os senest den 1. maj 2022, så tager vi dit input i betragtning, når vi løbende opdaterer dokumentet. Skriv blot til dsam@dsam.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig.


LÆGETALENT SØGES – hvem er din kandidat?

Almen praksis er spækket med talentfulde ildsjæle, der brænder for deres felt.

I DSAM ønsker vi at hylde engagement og dygtighed, og vi uddeler derfor hvert år en Talentpris til en praktiserende læge eller uddannelseslæge, som har ydet en særlig bemærkelsesværdig og ekstraordinær indsats.

Det kan f.eks. være én, som arbejder målrettet for at løse en problemstilling, vi alle kan genkende, som sætter fokus på særlige faglige udfordringer, eller som utrætteligt arbejder for at skabe bedre vilkår og rammer for patienterne.

Så har du en kollega, som du mener, har gjort det ekstra godt og fortjener den ærefulde pris?

Så send en mail til dsam@dsam.dk med navnet på din kandidat, og hvorfor vedkommende fortjener at vinde prisen. Deadline den 14. august.

Vinderen af Talentprisen kåres til DSAM's årsmøde i Kolding fredag den 30. september 2022 og tildeles, foruden den prestigefyldte pris, en check på 10.000 kr. som tak for sit værdifulde arbejde.

Du kan læse om sidste års talentprisvinder her.

DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk