VIDEO: DSAM’s professionsetik - Vi vil gerne høre din mening!

Dit input er vigtigt for os. Klik på billedet herunder og se og lyt til DSAM’s næstformand, Niels Saxtrup, som fortæller, hvorfor vi gerne vil høre din mening om DSAM’s igangværende professionsetik.

 - 165,4 KB


Du finder professionsetikken på vores hjemmeside eller i den trykte udgave, som du modtog sammen med Practicus nr. 259.

Hvis du sender dine kommentarer til os senest den 1. maj 2022, så tager vi dit input i betragtning, når vi løbende opdaterer dokumentet. Skriv til dsam@dsam.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig.


Opdateret vejledning om farmakologisk behandling af type 2-diabetes

”Farmakologisk behandling af type 2-diabetes” er opdateret og udgivet elektronisk på DSAM’s hjemmeside. Det er en fælles retningslinje fra Dansk Endokrinologisk Selskab (DES) og Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM).

Behandlingsvejledningen udkom oprindeligt i 2011, og dette er 3. udgave. Vejledningen ligger også i en printvenlig pdf-udgave, og så er der en pixi-udgave, hvor kernebudskaberne er sammenfattet.

Find vejledningen her

Se programmet for DSAM's årsmøde 2022

DSAM holder årsmøde den 30. september 2022 på Comwell Kolding, og du er naturligvis inviteret.  

Temaet får årsmødet er: Praktiserende læge i Danmark – status og drømme

Vi har en af verdens bedst fungerende almen praksis, men vi kan stadig gøre det bedre. Myndighederne stiller krav, og samfundet udfordrer os. Hvilke knapper kan vi selv dreje på for at bevare vores etiske ståsted og fastholde arbejdsglæden? Det skal vi debattere på DSAM’s årsmøde.

Vi åbner for tilmelding den 1. maj, men du kan allerede nu smugkigge på programmet og overveje, hvilke sessioner du skal deltage i. 

Læs om årsmødet her

Skarpe debattører fra Dansk Selskab for Almen Medicin på Folkemødet

I år deltager en DSAM-delegation på Folkemødet, som løber af stablen fra den 16. juni til den 19. juni. Her vil de deltage i forskellige sundhedsfaglige debatter og give almenmedicinsk input til de udfordringer, sundhedsvæsenet står overfor. I delegationen deltager:

Bolette Friderichsen, formand for selskabet.
Marianne Dam Lentz, bestyrelsesmedlem med ordførerskab uddannelse
Søren Due Andersen, bestyrelsesmedlem med ordførerskab ulighed i sundhed

Vi glæder os meget til Folkemødet og til at fortælle jer om vores oplevelser. Dem kan du læse mere om i et af de kommende numre i Practicus.


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk