Er du på Lægedage? Så kom forbi DSAM’s stand på Lægedagetorvet.

DSAM har bl.a. en konkurrence for ikke-medlemmer, som har mulighed for at vinde en kurv med lækkerier, hvis de melder sig ind i løbet af Lægedageugen.

Det viser sig, at mange praktiserende læger tror, at de automatisk bliver medlem, når de melder sig ind i Lægeforeningen. Det er dog ikke tilfældet.

Er du i tvivl, om du er medlem, så kig forbi standen – så tjekker vi det for dig og fortæller dig, hvordan du bliver medlem.

Vi glæder os også til at hilse på dig, som er medlem. Der er kaffe og te og uundværlige brillepudseklude med DSAM’s logo, som venter på dig i loungen.


Jan-Helge modtog Mahlerprisen på Lægedage

Jan-Helge Larsen har i næsten et halvt århundrede dedikeret sig til faget almen medicin. Og her har han markeret sig igennem sit arbejde med et af fagets vigtigste redskaber: samtalen med patienten.
 
Du kan læse om prisoverrækkelsen i Ugeskriftet og Dagens Medicin samt i næste nummer af Practicus.
 
Er du interesseret i at vide mere om åbningen på Lægedage?
 

Ny visitationsstandard giver vagtlæger overblik over de svære visitationer og samarbejdspartnere

Et helt nyt støtteværktøj til vagtlæger, en fælles visitationsstandard, giver overblik over visitationsmuligheder og de sektorer, vagtlægerne samarbejder med, når de visiterer akutpatienter. 

”I lægevagten/1813/1818 løses de akutte almenmedicinske opgaver, der ikke kan vente, til egen læge åbner. Hensigten med visitationsstandarden er at tilstræbe, at patienterne får den samme gode rådgivning og behandling i vagttiden, uanset hvor de bor. Indbygget i standarden er bl.a. henvisning til DSAM’s Akuthåndbog fra 2021, der vejleder den sundhedsfaglige visitator vedrørende de forskellige konkrete medicinske og kirurgiske tilstande," siger formand for DSAM Bolette Friderichsen. 

Om visitationsstandarden

  • Visitationsstandarden kan bruges af læger, der deltager i vagtlægeordninger, men alle praktiserende kan have gavn af at orientere sig i den.
  • Visitationsstandarden vil løbende blive opdateret, når der kommer nye vejledninger på området.
  • Standarden supplerer dels regionale instrukser og aftaler, dels DSAM’s sygdomsfaglige akuthåndbog
  • Visitationsstandarden kan med fordel indgå i introduktionen af nye vagtlæger til arbejdet i lægevagten og i efteruddannelse af læger i lægevagten.
Du kan læse visitationsstandarden her

DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk