Målet for DSAM's kliniske vejledninger er at gøre aktuel viden om nytte og skade ved undersøgelser og interventioner tilgængelig for læger og personale. Det skal samtidig være let at benytte en faglig vejledning i en travl hverdag.
Når vi sammensætter en vejledningsgruppe, sker det med øje for geografi, alder, erfaring og kompetencer. Vi lægger vægt på, at gruppens sammensætning er varieret, så medlemmerne kan supplere hinanden. Samtidig bliver der tilknyttet to reviewere til arbejdsgruppen. De følger arbejdet undervejs for at sikre, at gruppen får feedback på form og indhold.
Det er vanskeligt på forhånd at fastlægge omfang og varighed af gruppens arbejde. Det tager dog ofte mellem 12-18 måneder, før vi har en færdig vejledning. Honoraret for at deltage i en opdatering er typisk 7.500 kr., men varierer og afhænger af det forventede omfang af arbejdet. Ved arbejdsgruppemøder udbetales der møde- og transportgodtgørelse efter DSAM’s takster.
Når gruppen er sammensat, er der et indledende arbejde med at definere formål og målgruppe, samt hvilke spørgsmål vejledningen skal besvare. Der er som oftest et oplæg, som arbejdsgruppen tager udgangspunkt i. Herefter aftaler gruppen proces, rollefordeling og tidsplan for det videre arbejde.
Arbejdsgruppen får bistand fra sekretariatets vejledningsteam, og desuden er der en håndbog at støtte sig til.
Se DSAM’s eksisterende vejledninger her
Se DSAM's vejledninger i pipeline her