Kære medlemmer i DSAM

Sekretariatet ønsker dig og din familie en skøn sommerferie, hvad enten du holder den under hjemlige himmelstrøg eller udenlands.

Vi holder åbnet hele sommerferien (med begrænset mandskab), men du kan altid få fat på os enten via hovedmailen dsam@dsam.dk eller på telefon: 7070 7431 mellem kl. 9-15 i hverdagen og kl. 9-14 om fredagen.

Måske kan du i ferien tænke over, om en af dine kollegaer har gjort en særlig indsats og fortjener et skulderklap. Det kræver ikke, at man er hverken Superman eller Pippi, men blot at man har gjort en særlig indsats for faget, selskabet, standen eller patienterne det seneste år.

Hvem synes du fortjener Talentprisen?

Du indstiller din kollega til Talentprisen her.


Behandling af for lavt stofskifte - vil du hjælpe med at evaluere?

Vi genudsender denne opfordring for at få din hjælp til at evaluere vejledningen ”Klinisk vejledning for almen praksis. Hypo- og hyperthyreose hos voksne”. Det tager ca. 15-20 minutter at besvare nedenstående spørgeskema. Vi vil sætte stor pris på din hjælp.

Vejledningen fastsætter anbefalinger og sætter standarder for ”god klinisk praksis”. Den bliver 5 år, og vi forventer snart at opdatere den. 

Formålet er at sætte fokus på, hvilke spørgsmål en ny vejledning skal dække, og om der er behov for udvikling af efteruddannelsestilbud eller redskaber til støtte i en travl hverdag i almen praksis.

Vi håber derfor, du vil hjælpe os med at blive klogere på håndtering af diagnostik, kontrol og behandling af mennesker med lavt stofskifte i almen praksis.

Da vi ikke fik så mange svar første gang, vi sendte spørgeskemaet ud, forsøger vi igen.

Link til spørgeskemaet

På forhånd tak for hjælpen.


Practicus Podcast: Hvad er en praksismanager?

I denne Practicus podcast tager FYAM-redaktør Jonas Fynboe Ebert til Vejle for at besøge Lægerne ved Havnen.

Seks ydernumre og i alt 25 ansatte kræver alternative løsninger, når det gælder administration og daglig ledelse.

Lyt med og hør praksismedejer Klaus Østergaard Nielsen og praksismanager Jeanette Oxholm fortælle om, hvordan de for ca. 15 år siden som kun den anden praksis i Danmark begyndte på en løsning, der i dag er kendt som praksismanager.

En praksismanager er en daglig leder, der løfter den store administrative byrde, der hviler tungere og tungere på de praktiserende læger – og dermed frigiver mere tid til patienterne og for nogle giver mere arbejdsglæde. Hør om udfordringer og styrker ved det nye set-up.

Practicus podcast kan høres via DSAM’s hjemmeside og hos de fleste store podcastudbydere.


HUSK WONCA EUROPE fra den 6. juli - 10. juli (Virtuel konference)

Holder du sommerferie herhjemme, i haven eller i sommerhuset, så læn dig tilbage, tag kaffen med ud i solen og følg med i de mange relevante sessioner, som finder sted.

Du kan se det fulde program her.

Læs mere på WONCA's hjemmeside her.


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk