Dit faglige selskab har brug for dig

Sommeren går på hæld, og feriefolket er efterhånden ved at vende tilbage til arbejdet. Det er vi også i DSAM, og vi ser frem til at tage fat på nye spændende opgaver. Om en måneds tid er der valg til DSAM’s repræsentantskab, og det vil glæde os at byde nye kollegaer velkommen.

Har du lyst til at gøre en forskel for dit fag og gøre fagligheden endnu mere skarp? Så vil arbejdet i DSAM’s repræsentantskab være et godt sted at starte. Er du nybegynder, kan du finde hjælp og inspiration ved dit kommende regionale valgmøde.

Se her, hvor og hvornår valgmøderne finder sted.


Video med Anne Møller

Praktiserende læge og repræsentant Anne Møller fortæller her, hvorfor du skal stille op til valget.

SE video her!

Her kan du læse mere om, hvordan du stiller op som repræsentant. Og tøv ikke med at tage fat i din regionsbestyrelse eller sekretariatet, hvis du vil vide mere.


Du behøver ikke have erfaring på forhånd

Vi har brug for, at flere stiller op til DSAM’s repræsentantskab, så vi sikrer repræsentativitet. Formand Anders Beich, udtaler således om det kommende valg:

”Jeg har ganske snart været formand i 6 år. Jeg nærmer mig sidste anvendelsesdato som formand, og der skal friske kræfter til i selskabet. Mange melder sig til konkrete opgaver, når DSAM annoncerer efter det, men det går lidt mere trægt, når det handler om, at vi har et repræsentantskab, der skal være repræsentativt.

Der er valg til DSAM ganske snart og for at sige det ligeud, så mangler der simpelthen i nogle regioner kolleger og kommende kolleger, der stiller op til den del af DSAM’s funktion. Selskabet kan bare ikke fungere uden denne øverste myndighed, som bl.a. vælger ny formand den 2. oktober.

Du har brug for et fagvidenskabeligt selskab. Vi har brug for, at alle synspunkter og vinkler på vores fag repræsenteres i DSAM. Dette er muligheden for indflydelse på helt centrale ruter ind i fremtiden for almen medicin og almen praksis. Man behøver ikke have erfaring på forhånd, man behøver kun at ville sit fag det bedste, så kan man stille op. Man skal heller ikke være bange for, at der er en stor arbejdsbyrde forbundet med at være repræsentant, da det er de regionale bestyrelser, der bestemmer, om de vil være meget eller lidt aktive.”


Godtgørelse for repræsentantskabsmøder

Husk at du som noget helt nyt kan få godtgjort den tid, som du bruger på mødedeltagelse for DSAM som repræsentant. Ligeledes får man godtgjort transport og mødedeltagelse for de møder, man deltager i som medlem af regionsbestyrelse, bestyrelse eller et af DSAM’s faste udvalg – hvad enten møderne holdes dag eller aften.

Se de gældende takster her

Vi håber, at vi ses!


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk