Kampagne: FYAM sætter fokus på uddannelse i ledelse

Supervision, personaleledelse, ansættelser, administration, visioner, struktur, arbejdsmiljø, flow, produktion, drift, drømme, fremtid, problemer og muligheder. Alle disse områder er noget, en praktiserende læge beskæftiger sig med i sin hverdag.

FYAM sætter nu fokus på ledelse i en helt nye kampagne: Speciallæge i ledelse. Den har til formål at inspirere og motivere til supervision, åbenhed og målrettet læring omkring ledelse.

FYAM håber, at kampagnen vil skabe refleksioner omkring ledelse i almen praksis og styrke dialogen om ledelse mellem uddannelseslæger og tutorlæger.

Fokus vil være på tre områder

  • Awareness: 
    FYAM har i samarbejde med PLO-E og Månedsskriftet skabt en podcastserie, som vi håber, vil give yngre almenmedicinere og tutorlæger blod på tanden til at tale om og engagere sig i ledelse.

  • Supervisionsrummet:
    Gennem cases og Almen Praksis Spillet, håber vi, at flere og flere vil tale ledelse som en del af hverdagens supervision på lige fod med supervision i det rent medicinske.

  • Formaliseret undervisning:
    FYAM arbejder på et kursus på SPEAM (speciallægeuddannelsen), som skal ligge tidligere i hoveduddannelsen end de øvrige praktiske ledelseskurser. Vores forhåbning er, at det giver øget motivation for ledelse samt opmærksomhed på hverdagsledelsen gennem hele hoveduddannelsen.

Vi opfordrer til, at tutorlæger åbner deres dør ind til ledelsesrummet (hvis ikke helt, så til dele af det), og at de yngre læger rækker ud og stiller spørgsmål.

Vi håber, at I vil tage godt imod materialet.

Rigtig god fornøjelse!


Call for abstracts er åbent - Preventing Overdiagnosis Conference, København 13.-16. august

Grib muligheden for at lære noget nyt inden for dit fag. Team up med dine kolleger, og tag din uddannelseslæge med til en relevant og begivenhedsrig konference. DSAM er medvært og din garant for, at fagligheden er i orden. Du vil møde oplægsholdere på højt internationalt niveau, du får rig mulighed for at netværke med kolleger, og du får serveret den nyeste viden inden for overdiagnostik.

Hvis du tilmelder dig, inden early bird slutter, så er der god rabat at hente. Her er de relevante deadlines:

Vi afholder konferencemiddagen i det smukke Moltkes Palæ, og Københavns Rådhus lægger lokaler til åbningsreceptionen, inkluderende underholdning og de berømte rådhuspandekager.

Det praktiske
Konferencen, som forventes godkendt til refusion fra Fonden for Almen Praksis, finder sted på Hotel Scandic i København fra den 14. august til den 16. august 2023. Overnatter du i hele perioden (13.-16. august), tilbyder Hotel Scandic en reduceret pris. Brug bookingkode: BDSA130823.

Vi håber at se dig!


DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø

Telefon: 7070 7431 E-mail: dsam@dsam.dk