Dansk Selskab for Almen Medicin logoDansk Selskab for Almen Medicin logo

Her i lægehuset kan du møde uddannelseslæger

FYAM-kampagne 2020

Er du egentlig læge?

Det spørgsmål tror vi, at mange uddannelseslæger har måtte svare på mange gange. Spørgsmålet falder gerne efter en, efter egen mening, vellykket konsultation, hvor man virkelig fik lagt en skarp dagsorden, nailede alle fire f’er, skabt en fantastisk alliance og lagt en formidabel plan (inkl. sikkerhedsnet selvfølgelig). Og så kommer det, det lille spørgsmål: “Der stod uddannelseslæge på døren. Er du i en slags praktik?”

Og man føler sig egentligt ikke som en større læge af at høre sig selv udtale ordene: “Jeg ér rent faktisk læge.”

I FYAM-udvalget satte vi os for at gøre noget ved ovenstående, efter at et af vores FYAM-medlemmer kontaktede udvalget i efteråret. Hun havde den idé at lave en plakat, der kunne tydeliggøre overfor patienterne, hvem “de dér uddannelseslæger” egentlig er. For det er da ikke nemt at forstå, HVAD en uddannelseslæge egentlig er, og HVORFOR man stadig er under uddannelse, når man nu har færdiggjort sin lange universitetsuddannelse, for … ”en praktiserende læge er jo ikke en speciallæge, vel? Det er vel en slags læge?”

Vi har i FYAM-udvalget arbejdet videre med projektet og er stolte af, at vi nu kan præsentere FYAM-kampagnen 2020.

Udover at oplyse, hvad en uddannelseslæge er, blev vi i arbejdsgruppen hurtigt enige om, at plakaten skulle understrege en anden pointe. Nemlig at praktiserende læger er speciallæger i almen medicin. Det, synes vi, er vigtigt.

I foråret lancerede DSAM kampagnen “Det gør en forskel, at vi kender hinanden”. Som uddannelseslæge i almen medicin er kontinuiteten besværliggjort, og vi forstår udmærket den forvirring, der kan opstå hos patienterne, når de igen er inde ved en ny læge. Vi håber, at vi med kampagnen kan give et større indblik i, hvem “den nye, unge læge” er, og hvorfor vi er der. På den måde håber vi, at patienterne lærer os, uddannelseslægerne, bedre at kende – for det gør en forskel, at vi kender hinanden.

Vi glæder os til at se plakaten hænge i landets lægehuse. Tag venligst godt imod i den!

Du kan downloade plakaten her: pdf-fil – png-fil 

Du kan downloade versionen til praksisskærm her