Dansk Selskab for Almen Medicin logoDansk Selskab for Almen Medicin logo

Referat fra seneste repræsentantskabsmøde

Referat fra repræsentantskabsmødet den 7. oktober 2023

1. Valg af dirigent

Formand Bolette Friderichsen bød velkommen til mødet.Bestyrelsen havde indstillet Anne Holm til dirigent, og hun blev valgt.

2. Konstatering af fremmøde

Anne Holm takkede for valget og oplyste, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt i henhold til DSAM’s vedtægter. Der var afbud fra fire repræsentanter, hvoraf to havde sendt en suppleant. De nye bestyrelsesmedlemmer, der var valgt som følge af regionsvalgene, og sekretariatet blev præsenteret. Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Indledningsvist blev der givet en kort orientering om baggrunden for, at den frie plads i bestyrelsen var på valg for en 1-årig periode.

3. Formandens beretning

Bolette indledte med at takke for et brag af årsmøde. Dernæst fortalte hun om baggrunden for rapporten ”Opgaver i almen praksis”. Hun pointerede, at det er et fagligt indspark og at den meget vel kan udkomme i nye udgaver i takt med, at faget udvikler sig, og der kommer flere input.

Bolette orienterede om status ift. revidering af vejledningen ”Akutte atypiske brystsmerter”. Det har været en træg proces ift. at få myndighederne i tale. Seneste melding fra Sundhedsstyrelsen er, at der skal findes nogen, der vil finansiere en revidering af bekendtgørelsen.

Bolette orienterede om, at hun havde været til nordisk lederseminar i Helsinki. I regi af det nordiske samarbejde har Bolette taget initiativ til et spørgeskema, der skal ende ud i en samlet beskrivelse af, hvordan almen praksis i de 5 nordiske lande er organiseret.

4. Drøftelse af formandens beretning

Det blev foreslået at hæve honoraret for dem, der skriver vejledninger, så flere bliver interesseret i at være med til at udarbejde dem. Det blev drøftet, at DSAM-vejledninger med fordel kan blive del af PLO-E kurser.

Der var ros til, at DSAM er gået ind i sagen om revidering af bekendtgørelsen ”Akutte atypiske brystsmerter”.

5. Beretninger fra udvalg under selskabet

Troels Mengel Jørgensen orienterede om, at han de seneste år har været formand for Forskningsudvalget. Han orienterede om, at bestyrelsen har været på besøg på den nye forskningsenhed i Esbjerg.

Troels orienterede også om nordisk lederseminar i Helsinki, hvor det er påfaldende, at dansk almen praksis har mest medbestemmelse ift. de andre nordiske lande. Troels orienterede ligeledes om nyt fra Wonca Europe, hvor der har været et holdningspapir om ultralyd i proces, som DSAM har fået sat sit præg på.

Christina Kjerulff, som er formand for Kvalitetsudvalget, orienterede om, hvad dette udvalg laver, herunder udvalgets arbejde omkring RKKP og ICPC.

Der blev spurgt, om DSAM bidrager til strukturkommissionens arbejde. Christina fortalte, at det gør vi, og at bestyrelsen bliver involveret i denne proces på det kommende bestyrelsesmøde.

Det blev drøftet, om det er DSAM´s opgave at tage stilling til udlevering af data på CPR-niveau til staten. Det blev drøftet, at det kan DSAM med fordel have en holdning til. Karin Zimmer orienterede om, at PLO og DSAM samarbejder på dette område om høringssvar mm. Det blev drøftet, at DSAM og PLO ikke altid skal være/er enige, og at det behøver de heller ikke at være, de skal bare ikke gå i vejen for hinanden.

Marianne Dam Lentz orienterede om, at hun har været med i styregruppen for efteruddannelse de seneste år. Her diskuteres bl.a. hvad god efteruddannelse er, og at DSAM´s vejledninger altid skal med på relevante kurser.

Asthildur Arnadottir orienterede om nyt fra Grøn Praksis, og hvad interessegruppen har arbejdet på det seneste år.

Troels Mengel-Jørgensen orienterede om, at SAMS gerne vil fremhæves mere på årsmødet.

6. Drøftelse af disse beretninger

Drøftelser blev taget løbende - se derfor referat under punkt 5. 

7. Godkendelse af DSAM’s regnskab, Sara Krabbes regnskab og budget samt fastsættelse af kontingenter for det følgende år

Phillip Hansen fra RI Revision præsenterede sig selv. Phillip startede med at gennemgå DSAM's regnskab med særligt fokus på, hvor der havde været afvigelser. Det blev konstateret, at der er et overskud på de kliniske vejledninger på omkring 7,5 mio. kr.

Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

Det blev besluttet, at regnskab for kliniske vejledninger næste år skal afrapporteres til repræsentantskabsmødet. Det blev også besluttet, at når afrapporteringen (inkl. årsregnskab) omkring de kliniske vejledninger sendes til Fonden for Almen Praksis, skal den samtidig sendes til repræsentantskabet.

Phillip gennemgik regnskab fra Sara Krabbes Legat. Phillip orienterede om, at Sara Krabbes Legat er under afvikling, og de resterende midler overføres til PLU-fonden. Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

Phillip gennemgik DSAM's budget for 2024, der allerede var godkendt af DSAM´s bestyrelse den 21. september.

Phillip gennemgik forslag til kontingentstigning.

Budget for 2024 og kontingentstigning blev godkendt.

8. Valg af formand, bestyrelsesmedlemmer og suppleanter til bestyrelsen, jf. DSAM’s love § 6, stk. 1-11

Dirigenten orienterede om, at der nu var valg af formand, og at Bolette genopstillede til posten. Bolette blev under store klapsalver genvalgt uden modkandidater.

Bolette spurgte, om repræsentantskabet ønskede en anden titel end formand (fx forperson eller forkvinde), og der var drøftelse af, om præsident var en bedre titel.

Dirigenten orienterede om, at der nu var valg til den frie medlemspost i bestyrelsen. Kiruba Balasubramaniam og Maria Krüger valgte at stille op til posten og holdt begge korte valgoplæg. Der blev afholdt skriftligt valg, og Maria Krüger blev valgt som frit medlem i bestyrelsen for et år.

Kiruba Balasubramaniam blev valg som suppleant for det frie medlem for et år.

Asthildur Arnadottir blev valgt som suppleant (FYAM) for det frie medlem for et år.

9. Valg af revisorer, jf. DSAM’s love § 7

Den statsautoriserede revisor vælges for et år ad gangen.

Bestyrelsen havde indstillet RI Revision til genvalg. RI revision blev genvalgt.

De lægelige revisorer vælges i ulige år for to år ad gangen. Roar Maagaard og Marius Andersen genopstillede begge og blev begge genvalgt uden modkandidater.

10. Forslag fra medlemmer

Der var ikke modtaget forslag fra medlemmer.

11. Eventuelt

Kiruba Balasubramaniam orienterede om, at han var forbindelsesled mellem forskningsenheden i Syddanmark og regionsbestyrelsen i Syddanmark og opfordrede til, at dette også fandt sted i andre regioner. De øvrige regioner orienterede om, at der allerede var et tæt samarbejde. Kiruba blev opfordret til at afstemme med forskningsenheden i Syddanmark, om han kunne tage pladsen som observatør i bestyrelsen for forskningsenheden i Syddanmark.

Det blev drøftet, at DSAM har nået meget ift. til den politiske interessevaretagelse, og man med fordel kunne vokse.

Referent: Louise Hørslev, sekretariatschef